Elektromos kandalló típusok


Az elektromos kandallók számtalan változata közül elég nehéz megtalálni a számunkra leginkább megfelelőt. Az igények és a lehetőségek eltérőek, ezért mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy milyen típussal szeretné szebbé tenni otthonát.

Ha lakásunk klasszikus bútorokkal van berendezve, inkább illik hozzá egy hagyományos, tömör faburkolatú kandalló, míg egy kis térben jobban érvényesül és dekoratívabb is egy falra szerelhető verzió. Vegyük csak kissé szemügyre a lehetőségeket, nézzük meg, milyen elektromos kandalló típusok léteznek, hogy a lehető legjobbat választhassuk.

Burkolattal ellátott elektromos kandallók

Kiemelkedő minőségű kész-bútor darabok, amelyek tartalmazzák magukat a tűzhelyet és az őt körülvevő, díszítő burkolatot is. Könnyen összeilleszthetőek, és bármilyen szobába vagy helyiségbe egyszerűen beszerelhetőek. A burkolat anyaga és stílusa nagyon változó, többféle kivitelben és méretben kaphatóak. Valóságos lángeffektusuknak köszönhetően kiváló dekorációs elemek és másodlagos hőforrások.

Sarokra helyezhető kandallók

Nagyon hasonlítanak a burkolattal ellátott típusokhoz, tulajdonképpen, ezeknek egy tipikus, sarokra szerelhető változatai. Kis térrel rendelkező vagy jelentősebb falfelület nélküli szobákba ajánlott. Tökéletesen tetőtéri lakásokba vagy irodákba, de olyan lakásokba is, ahol a sarok kihasználás a cél. Árban nem sokkal térnek el az előbbi kategória áraitól.

Falra szerelhető elektromos kandallók

Csupán egy kis falfelületre van szükség, hogy egy stílusos, hangulatos otthont varázsoljunk. Panellakások, kis terek illetve irodák dekorációs kiegészítője lehet, másodlagos fűtő funkcióval. Ebből a kategóriából is választhatunk sarokra szerelhető elemet is.

Utólag beszerelhető rönk-betétek

Ezek a betétek a már meglevő gáz vagy fatüzelésű kandallókba szerelhetőek. Használatukkal sok kellemetlen munkálattól mentesítjük magunk, nem kell lebontanunk a régi kandallónkat, sem az új burkolat beszerelésével bajlódnunk, egyszerűen csak behelyezzük a már meglevő kandalló keretébe és élvezhetjük is a meleg és a különleges élményt együttesét. Ennek a megoldásnak anyagi szempontból is vannak kedvező vonzatai, hiszen jóval olcsóbb, mintha egy teljes rendszert kellene vásárolnunk.

Különálló elektromos kandallók

A kereskedelemben kapható példányok közül ez a leginkább portabilis. Tökéletes parázs- és lángeffektussal rendelkezik, és nem csak alternatív meleget nyújt, de a lakás látványos kiegészítője is. A legnagyobb részük távirányítóval szabályozható, van lehetőség fűtés nélküli üzemeltetésre is. Hagyományos és modern változatai egyaránt fellelhetőek a forgalomban. Nem igényelnek semmiféle fúrást-faragást, csupán egy hagyományos konnektort.

TV és média tároló kandallók

Multifunkcionális eszköz, amely TV tárolóként és fűtőeszközként is használható. Elegendő hely van rajta DVD lejátszók, DVD-k és egyéb elektromos eszközök tárolására is. Csatlakoztathatóak a standard háztartási csatlakoztatókhoz, lehet őket fűtés nélkül is üzemeltetni. Külső burkolatuk bútor minőségű anyagokból készül, beépítve található néhány integrált vezetékcsatorna is. Nem csupán egy fűtőeszközzel, de egy rendkívül dekoratív és hasznos bútordarabbal gazdagodik az, aki ilyet vásárol. Ennek a típusnak azonban elég borsos ára van, akár a hagyományos elektromos kandalló árának kétszeresébe is kerülhet.

A választék, mint láthatjuk végeláthatatlan. A választásban mindenkinek csupán a stílusa, egyedi igénye és a pénztárcája szabhat csupán határt. Vásárlás előtt érdemes informálódni, alaposan szemügyre venni a választékot, majd ha megvan a megfelelő elektromos kandalló, évekig élvezni melegét és az általa keltett hangulatot.